Rice Krispie Treats Przepis

Ten zdrowy ryż krispie traktuje przepis jest wszechstronnym zwycięzcą z moimi dziećmi, ich przyjaciółmi i mną! Jem je na deser, na przekąskę... o każdej porze, naprawdę. Najlepsze jest to, że są one pełne białka, jak również zdrowych tłuszczów, aby zrównoważyć naturalne cukry. Ten przepis pochodzi z mojej nowej bestsellerowej książki "Proste zielone posiłki".

Dlaczego ten przepis na chrupki ryżowe jest prawdziwym zwycięzcą?

Jeśli Twoje dzieci błagają o przekąskę, gdy tylko wejdą do domu, zrób szybką porcję tych smakołyków, aby wszyscy wygrali! Dlaczego tak bardzo uwielbiam te ryżowe chrupki?

  1. NO CORN SYRUP: Brown Rice Syrop jest lepszym wyborem niż syrop kukurydziany, który jest często spotykany w Rice Crispy Treats receptur. Syrop kukurydziany jest wspólna wrażliwość żywności - i jeden, że mój syn ma. Więc chcę uniknąć go tak bardzo, jak tylko mogę i nadal pozwalam im jeść zabawne potrawy. (Można również zamienić z masłem klonowym jako słodzik do wyboru i trzymają się razem całkiem dobrze).
  2. PROTEIN PUNCH: Masło migdałowe sprawia, że ten zdrowy ryż krispie przepis kremowy, jak również pakuje w niektórych białek i zdrowych tłuszczów. To pomoże ograniczyć apetyt, jak również zwiększyć poziom energii. Nie ma pustych kalorii w tym smakołyku!
  3. NIE PIECZĘ! Yep, nie ma pieczenia konieczne z ryżu crispy traktuje receptur! Myślę, że jest to jeden z powodów, dla których są one tak popularne! Wystarczy podgrzać składniki na kuchence, wymieszać razem i pozostawić do siedzenia.

Rice Krispie treats zamiany receptur

Może być ciężko znaleźć brązowy syrop ryżowy, więc nie krępuj się zamienić go na surowy miód (który jest SUPER gęsty - jest to ważne, aby ciasto trzymało się razem). Możesz również użyć Parker's Maple Butter, które stało się moją nową obsesją! Zamień masło migdałowe na jakiekolwiek inne masło orzechowe, jakie tylko chcesz. Nie bój się też zmieniać aromatu. Cynamon jest świetny, ale może być zamieniony na inne zabawne przyprawy, takie jak wanilia, klon i inne! Jakie są Twoje ulubione + zabawy dodaje do ryżu krispie traktuje?

Zdrowe + proste przepisy na przekąski dla każdego

Przekąski to moja pasja, a ja dokonuję lepszych wyborów żywieniowych, kiedy mam pod ręką zdrowe opcje. Lubię przygotować kilka przepisów na przekąski na cały tydzień, a następnie zmieniać je w zależności od mojego nastroju każdego dnia. Oto kilka moich ulubionych przepisów na przekąski (które moje dzieci również uwielbiają!):

PRZEPISY NA SŁODKIE PRZEKĄSKI

  • Domowe batoniki z granoli
  • Zdrowe batony śniadaniowe
  • Wegańskie batoniki proteinowe
  • Masło migdałowe + muffiny z dżemem
  • Wegańskie "jogurtowe" parfaity
  • Smoothie popsicles

PRZEPISY NA WYTRAWNE SMAKOŁYKI

  • Sałatka caprese z awokado
  • Bufalo skrzydełka z kalafiora
  • Hummus ziołowy
  • Migdały Tamari

Kiedy moja kuchnia jest zaopatrzona w zdrowe przekąski, jem lepiej przez cały dzień. Przy odrobinie przygotowania, Ty też możesz zmienić swoje nawyki związane z przekąskami i nadal kochać to, co jesz! Nie mogę się doczekać, aż wypróbujesz ten przepis na ryżowe krispie treat! Proszę zostaw komentarz, dając mi znać, jak wyszły!

OPIS

Te zdrowe Rice Krispie Treats wykorzystują roślinne całe pokarmy od brązowego ryżu po masło migdałowe. Nie tylko znajdziesz w nich więcej białka i błonnika, ale ich smak Cię powali.


SKŁADNIKI

  • 1 filiżanka syropu z brązowego ryżu
  • 2 łyżki stołowe organicznego oleju kokosowego z pierwszego tłoczenia, plus więcej do wysmarowania patelni
  • 2 łyżeczki czystego ekstraktu waniliowego
  • 1⁄2 łyżeczki soli morskiej
  • 1 filiżanka kremowego masła migdałowego
  • 2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 7 filiżanek chrupiących brązowych płatków ryżowych

INSTRUKCJA:

  1. Wyłóż formę do pieczenia o wymiarach 13 × 9 cali papierem pergaminowym.
  2. W średnim rondlu, na średnio-wysokim ogniu, połącz syrop ryżowy, olej, wanilię i sól. Doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 1 minutę, a następnie zdjąć z ognia. Wymieszać masło migdałowe i cynamon.
  3. Umieścić płatki zbożowe w dużej misce do mieszania. Zalać płatki masłem migdałowym i wymieszać, aż będą dobrze pokryte. Przenieść mieszankę na przygotowaną patelnię.
  4. Używając naoliwionych rąk, równomiernie wcisnąć mieszankę na patelnię. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia przed pokrojeniem na kwadraty.

Zobacz również

Galeria
O serwisie

Jak dokonać odpowiedniego wyboru wyciskarki? Czym powinien charakteryzować się najlepszy dla naszych preferencji model? 

Odpowiedzi na te jak i wiele innych pytań znajdziecie na naszej stronie. 

Zapraszamy do przyjemnej lektury.